Home

STEFAAN BINGE
De Tuindokter
Wat doet de tuindokter?

Wij zijn een onafhankelijk en neutraal expertisebureau (Endorse Expertise & Consultancy). We zijn sedert 2007 actief in België, deels ook in Nederland. Snel, stipt, doeltreffend en betaalbaar. Gegarandeerde uitvoeringen, transparante werkwijze en uitvoeringen, steeds volgens afspraak.

DIAGNOSE EN EXPERTISE

Gespecialiseerd in plantenziekten tot zeer extreme tuin- en omgevingsproblemen doen we eigenlijk precies hetzelfde als een dokter of een dierenarts. We gaan letterlijk soms diep ; of zeer hoog ; om de oorzaken te achterhalen en om de meest geschikte oplossing te bieden. 

TUININSPECTIE

We komen binnen de week bij jou ter plaatse om de oorzaken te achterhalen van de problemen (of de situatie). Een inspectie duurt gemiddeld 1,5 uur en kost 99 euro (in BE). De inspectie is GRATIS als er een behandeling of werkuitvoering volgt.

JURIDISCHE BIJSTAND

Voor particulieren alsook voor professionele relaties (vb. advocaten, verzekeringsmakelaars, notaris, immokantoor,...). 

Waardebepaling (vb. wat is een huis met tuin waard?) ; waardevermindering (vb. huurders/buren/... die de tuin vernielen) ; vaststellingen van schade (vb. stormschade, ongevallen,...) ; tussenkomst bij geschillen of conflicten ; uitwerken van lastenboeken, meetstaten, schadeclaims, expertiserapporten, formuleren van onderbouwde oplossingen en behandelingsvoorstellen e.d.    

METINGEN EN STAALNAMES

Meten is weten! Licht, bodem, water, neutrale vaststellingen en correcte metingen, al-dan-niet voor (juridische) schadeclaims of gewoon voor een vergelijkende studie. We werken hiervoor samen met de diverse labo's en onderzoeksinstellingen. Voor landmeetkunde, grensafpalingen,.. werken we samen met een betrouwbare partner (landmeters/experten).

PROFESSIONELE BEHANDELINGEN

Wij zijn uw partner voor het gespecialiseerd behandelen van zieke hagen & bomen, bodemproblemen, gazons, waterpartijen,... Waar het voor anderen vaak stopt begint het voor ons. Wij kunnen probleemloos behandelen van 1,5 m diep tot ca. 15 m hoog! Onze behandelingen worden bovendien opgevolgd en gegarandeerd (no cure no pay)!  

DOMEINBEHEER

Grotere tuinen, parken of domeinen hoeven daarom niet 'grote zorgen' te betekenen. We nemen graag de beheersplanning, de coördinatie en verantwoordelijkheid over jouw tuin of (kasteel)domein. Ook indien dat op (verre) locatie ligt (vb. 2de eigendom). We beheren reeds meer dan 100 hectaren private tuinen en domeinen. Met succes. Betaalbaar. In discretie.

GROENMANAGEMENT ~ PROJECTCOÖRDINATIE

De laatste jaren worden we steeds vaker geconsulteerd als groenmanager en werfleider (vnl. bij de (her)inrichting van grotere domeinen, kasteeltuinen,...). Wij dragen uw zorgen en -soms ook- de stress. We zijn uw °°linkerhand°° als het gaat om de planning, kritische onderhandelingen met leveranciers; de keuze en/of het aanstellen van projectpartners en aannemers. We werken hiervoor een uiterst gedetailleerd lastenboek uit en we staan in voor het opstellen en afhandelen van contracten. We volgen dagelijks de realisatie en uitvoeringen op. We houden een dagboek en evaluatierapport bij. We keuren/evalueren de prestaties en/of leveringen van de diverse partners/leveranciers. 

WERKWIJZE

Vul het contactformulier in op deze website, dat werkt het snelste. Na afspraak komt de inspecteur ter plaatse. Altijd. We luisteren naar jouw verhaal, de voorgeschiedenis, jouw verzoeken, wensen en/of noden. Daarbij trachten we de oorzaken te achterhalen van de problemen of de situatie. We kunnen bovendien een schriftelijk expertiserapport en/of behandelingsvoorstel opmaken (= het gevolg + de oplossing). We streven altijd naar de meest geschikte of logische oplossing. Stiptheid, discretie en een professionele aanpak zijn alvast verzekerd. 

Het evenwicht herstellen, daar waar het fout gaat! Dat is onze missie!

 

Contacteer ONS vrijblijvend. "Letterlijk" bijten we niet...!  info@detuindokter.be 


Lezingen en tuincursussen
Ben je als vereniging, serviceclub, bedrijf of organisatie op zoek naar een inspirerende voordracht of een leerrijke cursus? Dan komen jullie bij GroenAcademie zeker aan jullie trekken!

Ontdek het ruime aanbod tuincursussen en workshops op www.groenacademie.be/site/
DE 'TUINDOKTER' OOK ALS BOEK