You are here

testimonials

Testimonials
Respect voor deze goede instructeur
VDAB organiseert jaarlijks verschillende opleidingen voor o.a. werkzoekenden. Zo ook de opleiding 'hovenier'. Meerdere jaren beroept VDAB zich op competente freelance instructeurs/docenten, zoals Stefaan Bingé. Hij werkte een degelijke cursus uit en hij is zeker ook een steunpilaar voor de werkzoekende/cursist. Zowel op theoretisch als technisch vlak, maar ook in zijn omgang en menselijke begeleiding en ondersteuning, verdient hij een pluim. Hopelijk kunnen we nog samenwerken in de toekomst! K. Lippens (VDAB consulente)
Stevige aanpak en goed verslag!
Sylvie Kempinaire (advocaat)
degelijke ondersteuning
LENAERTS & LOUWET _____________________advocatenkantoor_____________________ M.Lenaerts A.Louwet
Expertises tegen de staat
(dec. 2015) Dag Mijnheer Bingé, Na een slopende periode van meer dan 2 jaar is alles achter de rug en kunnen we weer genieten van onze tuin. We hebben echt geluk gehad met uw duidelijke gedetailleerde verslag en uw pleidooien tijdens de plaatsbezoeken en confrontaties met de tegenpartij. Gelukkig kwam ook onze verzekeringsmaatschappij tussenbeide. Steeds welkom als u in de buurt bent! Beleefde groeten, Dhr. en Mevr. L. Coppers
Expertise bij burenruzie
(mei - sept. 2016) Beste Stefaan, Bedankt voor uw snelle reactie en de zeer professionele tussenkomst. Het verslag is helder en duidelijk. Het doet deugd om op deze manier gesteund te worden. Vriendelijke groet, H. de Koning
opleiding en trajectbegeleiding
De samenwerking met jou loopt m.i. prima, we waarderen enorm wat je voor ons doet. Je filosofie over training en opleiding volg ik. Met vriendelijke groet, Peter Van Speybroeck (Algemeen Directeur - Maatwerkbedrijf BW Bouchout - Londerzeel, Breendonk en Willebroek)
uw aandacht voor insecten en bijen (domeinbeheer)
We hebben elkaar leren kennen in 2015 en we werken samen aan een project. De professionele bijdrage alsook de geleverde inspanningen zijn bewonderenswaardig. Ik ervaar Stefaan Bingé telkens opnieuw als een aangename persoonlijkheid die bovendien over zeer veel kennis en een welbespraakt vermogen bezit. Oprecht gegroet, Prof. Dr. Ir. Octaaf VAN LAERE (em. professor of entomology, University of Antwerp president of IBRA √ International Bee Research Association, UK)
Expertises
Correcte dienstverlening! MICHEL DAENINCK (lic. landmeter-expert)
Spreekbeurten in verschillende tuincentra van Walter Van Gastel
(lente 2016) Het was een fijne en vruchtbare samenwerking tussen Walter Van Gastel en De Tuindokter ! Met vriendelijke groeten, Margit Baerts (VAN GASTEL nv/sa)
voordracht moestuinieren (in tuincentrum Walter Van Gastel)
(april 2016) Dag Stefaan, Dank u wel! Ik heb veel bijgeleerd dankzij jou :) en ik heb er ook van genoten, we waren een fijn groepje. Met vriendelijke groetjes, Stephanie Gys (deelneemster 3-delige cursus MOESTUINIEREN)
projectcoördinatie en werfleiding
Bedankt Stefaan voor de mooie projecten en jaren lange samenwerking. Groeten, Dirk Van Holderbeke (aannemer)
Tuindokter behandelingen e.a.
Stefaan levert uitstekende zichtbare resultaten. Zowel voor onze private tuin als bij de zaak. Die man weet echt alles over tuinieren! Hij heeft een bijzondere gespecialiseerde vakkennis en hij kan erover praten (als een waterval). Je hebt mijn volste vertrouwen, Stefaan, maar dat wist je al (meerdere jaren). Groeten, Marcel Devilee (Algemeen directeur) (Daily Fresh Food BV - Vouersweg 111 in 6161 AG Geleen - Nederland)
Voordracht tijdens opendeurdagen internat. boomkwekerij
Ik wilde je nogmaals bedanken voor je enthousiaste uiteenzettingen op onze opendeurdag. Groeten. Michael Van Dyck (boomkwekerij ARBOR ; Provinciebaan 85 - 2235 HULSHOUT - BE)
Als expert in een VRT programma (Voor hetzelfde geld)
(sept. 2016) We werden werkelijk omver geblazen door jouw kennis, Stefaan. Jij bent een wandelend 'vat met kennis'. Bedankt voor jouw input en gedreven professionele medewerking, alsook voor jouw bijdrage aan de live Facebooksessie na de uitzending! Met vriendelijke groeten, Steven Van Campenhout (Redactie VRT ‘Voor Hetzelfde Geld’)
Spreekbeurt
(maart 2016) Super bedankt voor jouw gepassioneerde, zeer duidelijke en leerrijke voordracht tijdens ons 75-jarige jubileumfeest! Mooie presentatie en prachtige beelden ook! Groeten,Michael Vanhie (Zaakvoerder VANHIE bvba - Vilvoordsesteenweg 172 - B-1860 Meise)
expert - REPORTAGE OP TELEVISIE (VRT)
(nov. 2016) Hé Stefaan, Bedankt voor jouw medewerking! We zijn heel blij met het resultaat. Je hebt het echt heel goed gedaan en we onthouden je als expert. Wie weet kunnen we jou een volgende keer nog eens inschakelen ;-) Groetjes! Lisa Van Den Abeele (Research VRT - Kentnet/Karrewiet)
Tuindokter behandeling
(sept. 2016) ... "De klimop ziet er intussen fantastisch gezond uit en we zijn blij dat we jouw advies gevolgd hebben om deze te laten mee behandelen." ... PS. Ik was persoonlijk heel erg onder de indruk van jouw aanpak en advies en heb intussen jouw gegevens doorgegeven aan een geïnteresseerde collega! Dr. Maudens (cardioloog)
Vakkennis en expertise
(aug. 2016) Ik stond te luisteren op je kennis van tuin- en insektenmaterie. Méér dan de moeite. Vriendelijke groet, Willy Baeyens (Ereprof Dr. Apr. Universiteit Gent)
Expertises
(okt. 2016) Stefaan, ik wil u hier in naam van ons allen eens uitgebreid en gemeend bedanken voor uw ijverige, niet aflatende, doortastende, urenlange bestudering van het dossier en uw uitmuntende expertise !!! Dank u Stefaan ! Uw hulp zal - samen met de inzet van de advocaat e.a. - hopelijk onmisbaar blijken... (TAPTOE INVEST)
Opleiding PWA
(okt. 2016) Dank u wel voor alle leerrijke en boeiende cursussen door al de jaren heen. Ik ben het eens gaan opzoeken en als het klopt kom je al van september 2009 naar Herent. Da vind ik toch eigenlijk wel straf da gij da blijft doen met uw drukke agenda. Daar ben ik heel blij om merciekes ;-) Bedankt voor alle jaren van samenwerking! Vriendelijke groeten, Kim Dumoulin (PWA Herent)
Heraanleg van een (kasteel)domein
Ik heb altijd uw competenties in plantenkennis en bijhorende ziektes gewaardeerd, en nog. Ook uw persoonlijke inzet op de werf bij de aanleg van de verharde wegen en de aanplant van de bomen e.d. is buitengewoon! Dhr. Jan T. (juni '16)
Herinrichting van een kasteeldomein (3)

We ervaren Stefaan Binge als een gedreven kerel die weet van aanpakken. Alles verliep volgens afspraak en binnen budget. Wij (en onze gasten) genieten dagelijks van het park.

Gegroet, J.H. Beukers


Capital Magazine

Regelmatig verschijnt er een interview of een artikel over het werk van Stefaan Bingé, de oprichter en auteur van De Tuindokter.  Zo ook verscheen hij in 'CAPITAL' , het magazine van OPTIMA bank.

- Tuindokter Stefaan Bingé

- Capital nr. 22

 


Het Laatste Nieuws (19 oktober)

SOS De Tuindokter


Onderox magazine - November 2013.

Onderox 1
Onderox 2


Het Nieuwsblad 06/08/2013

Tuindokter leert zelf je planten genezen.


Het Laatste Nieuws 9/10/2013

Aantal meeuwen inperken met trilplaat?


fam. Van Kempen, Hamont-Achel – BE
Iedereen die een tuin heeft zou een tuindokter als jij moeten hebben. Stipt, discreet, niet duur en met zichtbare resultaten. Onze buxussen en grasveldje zijn gered. Daar houden we van. Proficiat hoor Stefaan, wij bevelen jou alvast aan.
M. Graef, uit Huizen, het Gooi, NL

Hoi Stefan,
Mocht jij kunnen voetballen dan was je beslist een sterspeler. Jouw kennis en dynamiek overstijgt dat van alle hoveniers die ik ken. Jammer dat je niet in Nederland woont ;)) Mijn vrouw is helemaal wild van jouw boek, knap hoor!


Dr. Filip Van W. uit Elst-Brakel - BE
Erg collegiaal van u dat u de gespecialiseerde behandeling van mijn boom wil overlaten aan een deskundige boomverzorger. Hij van zijn kant respecteert u in dezelfde mate als medisch behandelaar van de boom. Fijn dus te zien dat in jullie vakgebied er zoveel collegialiteit heerst. Ik kan u zeggen dat de plataan na de 2 sproeibeurten + voedsel er nog nooit zo goed heeft uitgezien! Nog eens bedankt voor het mooie gesigneerde boek. Het is kwaliteit geworden! Maar iets anders hadden we natuurlijk niet verwacht. Heel mooi. Wordt mijn referentieboek voor in de tuin. Ga nu meteen eens nakijken hoe ik de draadalgen uit mijn vijver krijg…
A. Debbaut, voorzitter Davidsfonds Groot Sint-Laureins - BE
Jouw voordracht hebben we zeer gesmaakt. De leden waren tevreden. Ik heb uw boek gekocht en ingekeken, maar niet gelezen, dat is iets voor mijn vrouw. Het is wel een mooi boek Stefaan. Je mag terecht fier zijn.
Thea Libbrecht (assistent-dienstleider, Gemeentebestuur Zwevegem - BE)

‘De Tuindokter hield spreekuur’,
Wij ervaren jou als gedreven en enthousiast, ervaren en sympathiek, je was voor ons concept de ideale tuindokter. Ik vond het ook positief dat je beeldmateriaal mee had om jouw kennis te ondersteunen (niet dat dit nodig was J). Het is altijd aangenaam als mensen naar een presentatie kunnen kijken en het is meteen ook een aanknopingspunt om vragen te stellen. We waren heel tevreden en zullen jou zeker aanprijzen!


K. Huubers (voorzitter BVV, uit NL)
Jouw voordracht (“De roos: Koningin van de tuin”) was ook een schot in de roos!! Onze leden hebben er veel van opgestoken en waren bijzonder enthousiast over de presentatie en de mooie powerpoint show. We ervaren jou als een gedreven professional. Wij kijken al uit naar het volgende thema;
Mevr. Frida Claerhout (uit Sterrebeek - BE)

Hallo Stefaan,
Bedankt voor de behandeling van mijn tuin, hij ruikt heerlijk, merk je ook dat hij er serieus is verbeterd sinds je die –sedert 2009- onder handen neemt ?


Fam. Van Daele, uit Brugge – BE
We waarderen het echt dat je ook naar ons stadstuintje en de kamerplanten wou komen kijken. Ze zijn voor ons van grote waarde. Oprecht bedankt voor jouw hulp en deskundige adviezen.
Dr. K. Marckx, uit Roermond - NL

Stefaan,
Hadden we jou enkele jaren eerder leren kennen dan hadden we beslist veel geld en moeite bespaard. Jouw tuinkennis en de manier waarop je het eenvoudig uitlegt was voor ons een heuse openbaring en echte verrijking! Net als je mooie boek. Wisten wij daarvoor veel welke planten bij elkaar horen. Nu is onze tuin in een duidelijk verbeterde conditie, dat merken ook onze vrienden en buren J Ga zo door.


Veronique Van Lier; voor KVLV Elewijt - BE
Nogmaals bedankt voor de fijne presentatie (voordracht ‘De Tuindokter houdt spreekuur’)!
Mirjam en Gerard Van Hameren (uit Vleuten – NL)

Hallo Stefaan,
Jouw tuininspectie heeft ons geïnspireerd! Rondwandelen in onze tuin met jou was een ware ontdekkingsreis. Wat een energie en kennis bracht jij mee. Overigens, bedankt voor je uitgebreide inspectieverslag!! Helemaal zoals beloofd en zoals onze verwachtingen waren...


Mevr. Sheila Keijzers, uit Brasschaat - BE
Nog bedankt voor jouw goede advies Stefaan, dankzij dit advies hebben onze 70 meter coniferen het overleefd!
Garden Style 2
De tuindokter herstlet het evenwicht waar het fout gaat.
Pagina 1
Pagina 2
Pagina 3
Pagina 4
Garden Style
Insecten, nuttig gesuis of schadelijk gespuis?
Lees de pdf hier.
Wonen
Tuinkennis delen.
Tuindokter Stefaan Bingé in eerste boek van reeks.

Tuinkennis delen 1 - Tuinkennis delen 2
J. Huizinga
Beste Stefaan,

Vorig jaar heb ik bij u de 'mollenverdelgingmachine' gehuurd.
Na de tweede keer is er bij ons geen enkele mollenactiviteit meer geregistreerd, m.a.w. het product geeft een uitstekend resultaat.
Jarenlang heb ik gemiddeld jaarlijks €200 tot €300 geïnvesteerd in een behandelmethode waarbij door een erkend mollenverdelger 'gaspillen' in de grond werden geduwd. Resultaat was telkens weer teleurstellend; na enkele weken doken de mollen weer op.

Veel succes,
Groet J. Huizinga.

DE 'TUINDOKTER' OOK ALS BOEK
Contact opnemen
'DE TUINDOKTER'

Tel. +32 (0)472 82 37 57
E-mail: info@detuindokter.be
Lezingen en tuincursussen
Ben je als vereniging, serviceclub, bedrijf of organisatie op zoek naar een inspirerende voordracht of een leerrijke cursus? Dan komen jullie bij GroenAcademie zeker aan jullie trekken!

Ontdek het ruime aanbod tuincursussen en workshops op www.groenacademie.be/site/