You are here

Tuinieren met al je zintuigen

Tuinieren met al je zintuigen

Tuinieren met al je zintuigen

‘De meeste mensen beschikken over ‘de rijkdom’ van hun zintuigen. Helaas gebruiken we ze vaak niet ten volle tijdens het tuinieren’… aldus Stefaan Bingé.

 

·         >> Heb je ooit berkensap geproefd? Misschien dan wel het ahornsap (esdoorn = Acer)?

·         >> Hoorde jij al eens het bruisende of kolkende geluid van de sapstroming in een boom net voor de knoppen ontluiken? 

·         >> Weet je hoe een verse twijg van een wilg (Salix) smaakt als je erop knabbelt? Wist je dat dit een basis is van de aspirine?

·         >> Heb je al eens geroken aan een boom waarin je gaatjes aantreft?

·         >> Hoe ruikt de grond van je moestuin? Ruikt die hetzelfde als de aarde uit je border?

·         >> Herken je het slijmerige gevoel op je vingers wanneer je een slak van je planten hebt geplukt? Weet je hoe je dat makkelijk kan afwassen?

·         >> Zou je blindelings je favoriete of vertrouwde tuinplanten herkennen?

·    >> Heb je een appel (Malus) al eens vergeleken met de bottel van een roos (Rosa)? Heb je –stiekem- al eens geproefd van een rozenbottel?

·        

 

De natuur is een verzameling van allemaal kleine wondertjes! Probeer het wonder zelf ook eens te zien, te ruiken, te voelen en te proeven... Adem het wonder in. Deel het met jezelf. Verras jezelf. Adem uit & straal jouw verwondering uit. Deel het met anderen. Met je geliefden. Je zal ze beslist gelukkig maken!